Pazartesi, Nisan 06, 2009

Buckley's Jeff


Buckley'lerin Jeff geçti fani dünya üzerinden. Düşündükçe 'neden' diye sorasım gelir bazen...

...

Jeff Buckley'in babası sevgili Tim Buckley. Melankolinin damarına kan pompalayan bir zat-ı muhterem. E oğlu farklı mı olacaktı? Belki -affet bizi Tim- babasından bile yetenekli bir insan Jeff Buckley. Gönüllere Grace albümüyle girmeyi başardı Jeff. Leonard amcadan aparttığı 'Hallelujah'taki o kadife sesi, 'Lilac Wine'da ağlamaklı olur. 'Grace'teki yakarışları 'Eternal Life'ta vücut bulur. Jeff Buckley dinlemek mazoşistliktir.

...

Hafiften esintili bir Mayıs gecesi, 1997. Memphis nehri kıyısında, biraz çakırkeyf olan Jeff ve arkadaşı oturmakta, biralarını yudumlamaktalar... Jeff sakince ayağa kalkar. Arkadaşı anlam veremez. Jeff üstünü çıkarmadan, postalları bile ayağındayken atlar nehre. Olanca masumluğuyla mırıldanır Kurşun Zeplinlerden bir şarkı: "...ister misin kucak dolusu aşkı?". Ses uzaklaşır, azalır ve kaybolur. 5 gün boyunca aranır,taranır bulunamaz Jeff, nehir vermek istemez onu; kendine saklar. Kurşun Zeplin gibi denizin dibine gitmemiştir Jeff, gezinti yapmıştır nehirde sadece. 4 Haziran günü "ben geldim" dercesine belirir kıyıda. "Bedenim ölmüş olabilir ama ruhum hep yanınızda..."

2 yorum:

  1. grace wait in the fire ile içine içine işler önce sonra da yakaro tüm içini üstüne maybeı'm too young to keep good love from going wrong ile evet ya bak ben de çok gencim yapamadım bi daha denemeliyiz dedirtir sonra will ı see your sweet return derken ağlatabilir,don' fool yourself she was heartache from the moment that you met her ile aptalım ulan kandırırım da kendimi dedirtir böyle böyle last goodbye'da da bana yaşamak için bilebilceğinden çok şey verdin der ki bu dedikleriyle de adam benim yaşadıklarımı mı yaşamış be kardeşim ya bu kadar güzel anlatılır benim yaşadıklarım diye düşündürür,,yazı çok güzel olmuş,jeff buckley dinlemek cidden kendine acımamaktır....

    YanıtlaSil
  2. Jeff'le birlikte acı cekmek daha cazip geldiğinden olsa gerek.

    YanıtlaSil